Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header11.jpg

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja današnjom je radionicom SPOL I ROD završio ciklus radionica kojima je cilj povećavanje socijalnih i osobnih kompetencija dugotrajno nezaposlenih osoba, primarno žena. Razumijevanje koncepta roda alat je za razumijevanje rodno uvjetovanog nasilja kao i Istanbulske konvencije, koja je uzburkala javnost a da je pritom malo tko bio potpuno informiran o sadržaju ovog važnog međunarodnopravnog dokumenta kojemu je cilj iskorjenjivanje nasilja protiv žena.

Opširnije...

Jučerašnjom radionicom za djecu uzrasta od pet do osam godina pokrenut je novi ciklus radionica za malene koje u Centru za zdravo odrastanje uz voditeljice pripremaju i provode stariji osnovnoškolci. Svake druge i četvrte subote u mjesecu u prostoru Kluba na Bočacu od 17 do 19 sati djeca mogu uživati u raznovrsnom pripremljenom programu u okviru projekta Vidi mene! kojemu je cilj osvijestiti i kontrolirati procese grupne dinamike prilikom provođenja aktivnosti u heterogenim skupinama te povećati razumijevanje izgradnje identiteta kroz međugeneracijsku suradnju djece.

Opširnije...

Ove smo godine Međunarodni dan nenasilja obilježili igrom Potraga za blagom. Traženo blago je bila knjiga Mahatme Gandhija, cilj je bio u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a za blagom su, vođene ključevima na različitim lokacijama u Malom Lošinju, tragale četiri natjecateljske ekipe. Sam proces natjecanja bio je ispit nenasilne komunikacije u kojemu su svi bili pobjednici.

Opširnije...

Pozivamo djecu uzrasta od 5. do 8. razreda da se priključe igri Potraga za blagom koja će početi u Klubu IDEM i ja na igralištu Bočac u utorak u 17 sati. Ovom ćemo potragom obilježiti Međunarodni dan nenasilja.

Opširnije...

Jednodnevni izlet na Unije pruža obilje materijala za učenje u hodu i pun užitak grupnog rada. Svitanje doživljeno na brodu, upoznavanje otoka, prepoznavanje biljaka, doručkovanje kupina, zajednički ručak, igre izazova, skokovi s rive u more, potraga za blagom i sukob, borba i pregovaranje za njega s grupom lokalne djece – toliko doživljaja u samo jednom danu!

Opširnije...

Radionice kuhanja petkom odlična su poslastica na kraju radnog tjedna. Kad poželimo nešto slatkoga, kad poželimo novo jelo, kad poželimo različito društvo za stolom – kuha se u Klubu. Sve je lako napraviti i sve je slasno pojesti u dobrom društvu. Ovaj smo puta radili kolač s višnjama.

Opširnije...

Radionicom održanom 29. svibnja Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja zaključio je prvu godinu provođenja trogodišnjeg programa Za zdravo odrastanje djece i mladih, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ova je radionica bila posvećena razgovoru o različitim identitetima koje svi imaju i osvješćivanju kako se identiteti kreiraju, koji su djeci bitni i nepromjenjivi, a koji se vremenom odbacuju i grade novi. Osvješćivanje ove teme je djeci izuzetno važno jer njihovi različiti identiteti mogu biti uzrok ruganja, sukoba, patnje djece i nerazumijevanja društvenih uzroka i okolnosti nejednakosti. Odgoj za prihvaćanje različitosti i toleranciju te usvajanje vještina nenasilne komunikacije konstantan je sastojak rada s djecom i mladima u Centru za zdravo odrastanje i vještine koje je najteže usvojiti i prakticirati.

Opširnije...

Izletom na Velebit potvrdili smo opet vrijednosti i značenje stjecanja iskustava na otvorenim prostorima i u okolišu iz neposredne blizine. Prenoćili smo u planinarskoj kući Mrkvište, zahvaljujući gostoprimstvu Planinarskog društva Senja koje njome upravlja, gdje smo sami kuhali večeru i doručak na štednjaku u kojem smo održavali vatru, vadili ledenu vodu iz bunara, prali posuđe ispred kuće i bili probuđeni od planinske svježine i glasnog cvrkuta ptica.

Opširnije...

Figure skakuću i raduju se i pritom uče kako se ne ljutiti i kako nenasilno reagirati i onda kad se ljute.
Ovaj smo turnir živim figurama održali u okviru projekta Čovječe ne ljuti se. Glavni cilj ovog projekta je unapređenje i zaštita prava djece kroz povećanje kapaciteta cijele zajednice za uključenost djece, od institucija preko roditelja i šire javnosti do same djece.

Opširnije...

I mi imamo krumpir. I valjuške, šufnudle, šiškrle, njoke i kako li se sve ne nazivaju ovi fini i omiljeni zalogaji. Ali nisu isti kao slovački, zaslađeni orasima i šećerom, kako nam je pokazala obitelj Čulmanovih. 

Opširnije...

Danas je u našoj kuhinji pripremljena originalna albanska pita. Puno je u nas, kao i posvuda, pekara i u njima različitih pita, savijača, bureka, zvrkova i tijesta različitih naziva. Ali nemojte misliti da ste jeli albansku pitu dok ne okusite što je prava domaća pita. Našu su pitu, uz pomoć naše djece, umijesile, savile i servirale Besire i Sofie, pričajući nam s čežnjom o još toliko finih jela da smo poželjeli doživjeti sve okuse i mirise Kosova, Makedonije i Albanije, odakle dolaze naši otočni Albanci.

Opširnije...

Kako najbolje prakticirati toleranciju i nenasilje nego upoznavanjem onoga što nam je strano? Naši su prostori još od vremena Argonauta stjecište ljudi s različitih krajeva svijeta pa je obilje prilika za upoznavanje. Mi smo odlučili upoznavati ljude koji su izabrali da Lošinj bude njihov dom kroz ono što jedu.

Opširnije...

Stranica 1 od 2

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates