header10.jpg

Proveli smo radionicu Planska igra: lokalna samouprava, na kojoj su s nama surađivali Srednja škola A. Haračića i Grad Mali Lošinj. Projekt planske igre obuhvatio je dva radna dana (26. i 27. travnja) u kojima su mladi kroz participativne metode stekli znanja o osnovama lokalne samouprave.

Voditeljica Danijela Beretin s mladima je prošla temelje političkog sustava, trodiobu vlasti, organizacijsku strukturu lokalne samouprave i njezine nadležnosti, a vrhunac je bilo upoznavanje s lokalnim političarima, gradskim vijećnicima, koji su predstavili svoj politički angažman i pomogli mladima da pripremaju simuliranu sjednicu gradskog vijeća. Mladi su formulirali svoje prijedloge i pitanja za sjednicu Gradskog vijeća, koja se je održala u Gradskoj vijećnici uz prisustvo i sudjelovanje pravih vijećnika. Sjednicu Vijeća vodio je predsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković, a na pitanja mladih vijećnika u okviru aktualnog sata odgovarao je dogradonačelnik Ante Nedić.
Cilj projekta je upoznati mlade s funkcioniranjem lokalne samouprave. Ovaj projekt osnažuje mlade, potiče ih na aktivno djelovanje u zajednici te razbija predrasude o politici i političarima.

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2011.
Izvještaj 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates